Festilent wint thuis met 3-1 van Volharding

Na de verloren competitiewedstrijd tegen Brakkenstein stond afgelopen zondag de bekerwedstrijd tegen eersteklasser Volharding op het programma. Een mooie test voor Festilent om zich te meten met hoger geklasseerde teams, iets wat het bekertoernooi mogelijk maakt.

Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat Festilent had gekozen voor een defensievere speelstijl. Onze heren zakten verder terug op eigen helft en maakten de ruimtes klein. Daar had Volharding geen antwoord op. De uitploeg begon slap en slordig aan de wedstrijd. Veel passes kwamen niet aan bij teamgenoten.

Festilent daarentegen speelde gedisciplineerd en wachtte tot de kans zich voordeed om aan te vallen.In de eerste 20 minuten van de wedstrijd lukte het onze heren een aantal keer. Zo draaide Hidde van Dongen weg bij zijn tegenstander en stak het veld over naar de zestien meter van Volharding om de bal voor te geven bij de tweede paal. Daar stond Daan van Son vrij, die zijn directe tegenstander uitspeelde en een schot loste op het doel van Volharding.

Niet veel later maakte Hidde een actie vanuit het midden van de 16-meter naar de rechterkant om schuin voor het doel een gaatje te vinden en uit te halen. Maar ook bij dit schot liet de keeper van Volharding zich niet verrassen.

Door deze kansen groeit het zelfvertrouwen onder de spelers van Festilent, is de werklust heel hoog en wordt er met bravoure gespeeld.

Aan de andere kant van het veld was het ook Volharding dat een mogelijkheid had om de score te openen. Na een goede combinatie tussen hun rechtervleugelaanvaller en de rechtermiddenvelder wordt de bal voorgegeven. Het schot van de spits gaat in principe naast het doel, maar wordt aangeraakt door een speler van Festilent. Gelukkig reageert Nick van der Horst alert en kan de bal uit het doel houden.

Vanuit een corner is Bram dicht bij een doelpunt. Wanneer de bal vanuit de corner voor zijn voeten belandt, aarzelt hij niet en schiet de bal net naast het doel van Volharding.

Na een half uur voetballen is het Jasper van den Berg die de score opent voor de blauw-witten. Vanuit een omschakeling wordt Hidde van Dongen aangespeeld, die met de bal aan zijn voet de tegenaanval opzet. Jasper komt aan de linkerkant op. Hidde speelt met een mooie lob de bal in de diepte. Jasper neemt de bal mee en lobt deze met zijn linker over de keeper van Volharding in de verre hoek. 1-0 Festilent!

Een paar minuten later is het opnieuw raak voor Festilent. Daan van Son weet de score verder uit te breiden naar 2-0. Via goed veldspel door Festilent wordt Bram op de helft van Volharding aangespeeld. Hij draait weg van zijn man en zet met een mooie steekpass Daan oog in oog met de keeper van Volharding. Daar weet Daan wel raad mee en schiet de bal in de linkerhoek binnen.

Het dichtst bij een aansluitingstreffer is Volharding wanneer een vrije trap op de rand van de 16-meter door hen op de lat wordt geschoten.

Uiteindelijk is het Bram die nog voor het einde van de eerste helft de 3-0 weet te maken. Met een mooie opening van links naar rechts weet Pepijn Schonenberg Bram ter hoogte van de 16-meter van Volharding te bereiken. Bram neemt de bal aan in de 16-meter en lobt deze in de linkerhoek, buiten bereik van de keeper van Volharding.

Hierdoor gaan de ploegen de rust in met een stand van 3-0 voor Festilent.

In de tweede helft gaat Volharding op zoek naar een doelpunt om de wedstrijd open te breken. Echter staat Festilent defensief goed, zijn de ruimtes klein en worden voorzetten goed verdedigd. Daarbij mist Volharding ook in de tweede helft de creativiteit om door de defensie te breken.

Op een paar corners en gemakkelijke schoten voor Nick na komt Volharding niet dichtbij een doelpunt. Sterker nog, Bram heeft met een schot van ongeveer de middenlijn over de keeper van Volharding nog de grootste kans in de tweede helft. Echter kan de keeper net voorkomen dat de bal in het doel belandt.

Niet veel later kopt Stijn van Hout, vanuit een corner van Hidde, de 4-0 bijna binnen. Echter wordt de kopbal van de doellijn gehaald door een speler van Volharding.

Rond de 75e minuut krijgt Daan Manders de kans om de wedstrijd volledig op slot te gooien. Vanuit een een-tweetje met Teun Cornelissen kan Daan met een verdediger in zijn rug richting het doel van Volharding. Helaas raakt Daan de bal niet goed, waardoor de kans verloren gaat en een doelpunt uitblijft.

Naarmate we richting de laatste tien minuten van de wedstrijd gaan, zakt het vertrouwen bij Volharding dat ze de wedstrijd nog kunnen winnen. Uiteindelijk weten ze in de laatste 5 minuten van de wedstrijd de 3-1 te maken. Vanuit een combinatiespel aan hun rechterkant wordt een lage, maar harde voorzet gegeven. Deze wordt door een speler van Volharding binnengelopen.

In de extra tijd krijgt Jeroen Disveld nog een grote kans op de 4-1, maar met zijn schot vanuit de linkerkant van de zestien meter raakt hij de lat.

Hierdoor weet Festilent de wedstrijd met 3-1 te winnen van Volharding en is het door naar de volgende bekerronde. Aanstaande 22 december vindt de loting voor de volgende ronde van de bekercompetitie plaats.

Aanstaande 22 december vind de loting voor de volgende ronde van de bekercompetitie plaats. Deze loting is live te volgen via het Facebook kanaal van TV Ellef: https://www.facebook.com/TVEllefNL/.

Daarnaast wordt de uitzending ook gedeeld via de X kanalen (voorheen Twitter) van District Zuid 1 (@KNVBZuid1) en Zuid 2 (@KNVBZuid2).

Opstelling Festilent:
Nick van der Horst (K), Niels Schonenberg, Stijn van Hout (C), Stef de Groot, Jasper van en Berg, Joost Geurts, Daan Manders, Pepijn Schonenberg, Bram Geurts, Daan van Son, Hidde van Dongen. Reserve spelers: Jorg Danen, Jeroen Disveld en Teun Cornelissen.

Overige uitslagen Bekertoernooi:
Donderdag 14 december:
UDI’19/CSU*-Avanti’31 4-2

Zaterdag 16 december:

Margriet*-HVCH 2-1

Sambeek-Olympia’18* 2-3

Zondag 17 december:
Nooit Gedacht-Mariahout* 3-3 (Mariahout wns)

Heijen-IVO* 3-4

Vianen Vooruit*-SV TOP 5-3

Avesteyn-DAW Schaijk* 0-5

SV Milsbeek*-DEV Arcen 2-0

WEC*-ASV’33 3-3 (WEC wns)

Venhorst-FC Uden* 4-4 (FC Uden wns)