Festilent wint thuis met 6-0 van SIOL

Na de kampioenswedstrijd uit bij SCMH (2-3) en het geweldige kampioensfeest stond afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen SIOL op het programma.

Nadat de scheidsrechter de tos had verzorgd, onthulde de supportersclub hun cadeau voor Festilent 1. Dit vanwege het behalen van het kampioenschap! Hieronder een digitale versie van het cadeau.

Cadeau Supportersvereniging Festilent 1

Cadeau Supportersvereniging Festilent 1

Voor dat de werd begon werd er één minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van Koos Jacobs afgelopen week. Hij was 25 jaar ‘de lijnentrekker’ en een onmisbare vrijwilliger bij Festilent. Klik hier voor de rouwkaart van Koos Jacobs.

Na een mooie dribbel en goal van Pupil van de Week: Dylano, startte de wedstrijd.


Festilent kent een ongekend goede start van deze wedstrijd. Na slechts elf minuten spelen staat het met 4-0 voor en lijkt het de wedstrijd al in een vroeg stadium beslist te hebben.

De 1-0 wordt in de tweede minuut gemaakt door Bram Geurts. Hij ontvangt de bal aan de linkerkant van de 16-meter. Met een mooie kapbeweging naar binnen toe passeert hij zijn directe tegenstander en schiet vervolgens de bal in de rechterbovenhoek.

Slechts enkele minuten later verdubbelt Bram Geurts de score. Jasper van der Berg zet Bram Geurts 1-op-1 met de keeper vanuit een mooie lange pass. Bram kapt de keeper uit en schiet de bal in het doel.

De derde goal wordt in de zevende minuut gemaakt door Pepijn Schonenberg. Vanuit een voorzet vanaf de linkerkant van Hidde van Dongen kopt Pepijn de bal bij de tweede paal binnen.

In de elfde minuut vindt Hidde van Dongen het net. Vanaf de rechterkant wordt er via goed combinatiespel een aanval opgezet. Uiteindelijk ontvangt Teun Cornelissen de bal in het strafschopgebied ter hoogte van de achterlijn. Hij legt de bal over de grond terug voor het doel. Hidde staat goed gepositioneerd en schiet de bal hard binnen.

In het vervolg van de eerste helft is Festilent de betere ploeg. Het heeft continu balbezit op de helft van SIOL en zet meerdere aanvallen op die helaas niet tot een goal leiden.

Echter ondanks dat Festilent beter is dan SIOL is het soms slordig in balbezit. Hierdoor kan SIOL in de eerste helft een aantal keer counteren. In de meeste gevallen leidt dit niet tot gevaar, omdat de verdediging van Festilent goed opgesteld staat.

Tegen het einde van de eerste helft wordt de score nog verder uitgebreid naar 5-0. Hidde van Dongen zet de aanval aan de rechterkant op. Hij passeert zijn directe tegenstander en geeft de bal hard en laag voor. Bij de eerste paal tikt een speler van SIOL de bal per ongeluk in zijn eigen doel.

De tweede helft is een kopie van de eerste helft. Festilent is opnieuw de bovenliggende partij dat op zoek gaat naar uitbreiding van de score.

Deze wordt ook gevonden in de 55e minuut van de wedstrijd. De aanval van Festilent begint aan de rechterkant bij Pepijn. Hij weet de bal te openen naar Hidde die aan de linkerkant van het veld de bal ontvangt. Hij kapt de bal naar zijn rechterbeen en geeft de bal bij de tweede paal voor. Daar kopt Bram Geurts de 6-0 binnen. Hiermee maakt hij zijn hattrick compleet.

Verder in de tweede helft speelt Festilent de wedstrijd zakelijk uit. Er worden nog meerdere kansen gecreëerd. Zo schiet Hidde vanaf ongeveer 20-25 meter afstand van het doel de bal hard op de lat.

Niet veel later draait Jasper van der Berg knap weg van zijn tegenstander op de rand van het 16-meter gebied. Vanuit de draai schiet hij de bal net over het doel.

In de 88e minuut van de wedstrijd krijgt Festilent nog een penalty nadat een speler van SIOL de bal tegen zijn arm aanschiet.

Hidde van Dongen gaat achter de bal staan. Maar helaas schiet hij de bal op de linkerpaal van het doel. Ook in de rebound lukt het zowel Jasper als Hidde niet de bal alsnog binnen te schieten. Hierdoor blijft de 7-0 uit.

Zo was het een onbezorgde middag voor Festilent en blijft het ongeslagen in de competitie.

Overige uitslagen:
FC de Rakt – SCMH: 4-3
Gassel – Milsbeek: 0-2
Achilles Reek – NLC’03: 4-2
Herpinia – Juliana Mill: 0-1
HBV – Cito: 0-4
SES – V.V. Achates: 3-0