Festilent wint thuis tegen Herpinia

Na het gelijkspel van vorige week tegen NLC’03 stond zondag het duel met Herpinia op het programma. Een belangrijke wedstrijd, want Festilent heeft na acht wedstrijden 8 punten en Herpinia na zeven wedstrijden 7 punten.

Vanaf de eerste minuut trekt Festilent de wedstrijd naar zich toe. Festilent heeft meer balbezit en gaat als eerste op zoek naar de openingsgoal. Tot echt grote kansen komt het echter nog niet.

Na een klein kwartier spelen weet Pepijn Schonenberg na een individuele actie aan de linkerkant de bal richting het doel van Herpinia te schieten. Dit schot wordt op het laatste moment nog van richting veranderd waardoor de keeper van Herpinia misgrijpt en de bal in het doel eindigt. 1-0 voor Festilent dus!

Een kleine 10 minuten later weet Festilent de score uit te breiden naar 2-0. De bal komt vanuit een corner op de 16-meter van Herpinia terecht. Daan van Son staat op de goede plek en neemt de bal goed aan om hem vervolgens binnen te schieten.

Festilent breidt de score dus uit naar 2-0 en het lijkt een makkelijke middag te worden voor de Zeelandse ploeg. Dit gevoel maakt echter al snel plaats wanneer er kort voor rust balverlies geleden wordt door Festilent op de eigen helft. De spits van Herpinia vangt de bal op en kan na een passeerbeweging de bal achter doelman Nick van der Horst schieten. Dit zorgt ervoor dat Festilent en Herpinia gaan rusten met een 2-1 tussenstand waardoor de wedstrijd nog helemaal open ligt.

Na de rust zijn Festilent en Herpinia aan elkaar gewaagd, maar het is Festilent dat na een kwartier spelen de bevrijdende 3-1 maakt. Na een goede actie van wederom Pepijn Schonenberg kan de bal voorgegeven worden waar Bram Geurts klaar staat voor de afronding en de 3-1 tegen de touwen schiet.

In de 80ste minuut weet Pepijn Schonenberg de wedstrijd definitief te beslissen. In het een op een duel met de keeper van Herpinia blijft de aanvaller van Festilent koel en bepaalt hij de eindstand op de 4-1 in het voordeel van Festilent.

Festilent wint verdiend van Herpinia en kan na drie wedstrijden zonder winst eindelijk weer eens 3 punten bijschrijven.

SCMH – Festilent afgelast
Vanwege de nieuwe corona-maatregelen gaat de wedstrijd van aankomende zondag 5 december tegen SCMH helaas niet door.

We sluiten af met een woordje van de trainer:
“Ik begin de contouren te zien van een goed samenwerkend team. De aanvallers hebben vandaag ook ondersteuning geleverd aan de verdediging en de middenvelders zijn vandaag in de juiste positie gekomen. Heerlijk om dat allemaal te zien. Als we de ruimte die we krijgen nog beter benutten en minder snel de beslissende pass gaan geven, dan kunnen we de wedstrijd nog meer naar onze hand zetten.”

Overige uitslagen:
Achilles Reek – VorstenBossche Boys: 5-0
Juliana Mill – NLC’03: 2-2
Gassel – Cito: 1-2
SIOL – SCMH: 0-3