Festilent wint thuis van HBV met 2-1!

Na drie gewonnen wedstrijden stond zondag de thuiswedstrijd tegen HBV op het programma. HBV wist twee van de drie eerste wedstrijden te winnen en dus beloofde het een mooie wedstrijd te worden.

Beide teams starten fel aan de wedstrijd waarbij veel individuele duels op beide helften worden uitgevochten. HBV zet in de eerste tien minuten van de wedstrijd vroeg druk op de verdediging van Festilent. Het lukt Festilent met regelmaat om onder deze druk uit te voetballen. Helaas lukt het niet om gevaarlijk te worden op de helft van HBV en blijven kansen uit.

Door Tijs Nabuurs

Festilent krijg de eerste grote mogelijkheid na twintig minuten spelen. Vanuit een corner kopt Vince de Kleijn de bal hard voorlangs. Vijf minuten later krijgt Festilent opnieuw de kans om de score te openen. Vanuit een lange bal kan Bram Geurts aan de rechterkant van het veld richting de goal van HBV, maar Bram schiet de bal helaas voor het doel langs.

Tot aan het einde van de eerste helft gaan Festilent en HBV gelijk op. Echter is het HBV dat kort voor rust nog twee grote kansen krijgt op de 0-1. De eerste grote kans ontstaat wanneer de spits van HBV aan de linkerkant oog in oog komt met Nick van der Horst. Hij schiet de bal in de korte hoek, maar Nick verdedigt zijn doel uitstekend en voorkomt met een goede reactie met zijn voet een treffer van HBV.

Door Tijs Nabuurs

De tweede grote kans komt voort uit een vrije trap die bij de tweede paal terecht komt en een speler van HBV de bal in het zijnet van de goal volleert. Hierdoor blijft het 0-0 en gaan beide teams met de brilstand op het scorebord de rust in.

In de tweede helft verandert er weinig aan het spelbeeld en gaan beide teams weer gelijk op. Festilent speelt onrustig en hanteert hierdoor steeds vaker de lange bal. Hierdoor worden veel duels om de tweede bal uitgevochten.

In de 70e minuut lukt het Festilent om de score te openen. Vanuit de linkerkant geeft Chiel van Hout een voorzet die bij de tweede baal terechtkomt bij Bram Geurts. Hij weet de bal te controleren en vervolgens hard en laag in het doel te schieten. 1-0 Festilent!

Door Tijs Nabuurs

Na de openingsgoal lijkt Festilent bevrijdt en gaat het beter voetballen. Het lukt de Zeelandse ploeg vaker om op de helft van HBV met mooie combinaties bij het doel van HBV te komen. Helaas komt de laatste pass een aantal keer niet aan, waardoor de kansen verloren gaan en de 2-0 uitblijft.

In de 80e minuut weet Bram Geurts de score alsnog uit te breiden naar 2-0. Na een knappe solo, waarmee hij twee mensen van HBV passeert in het vijandige strafschopgebied schiet hij de bal in de lange hoek en lijkt daarmee de wedstrijd te beslissen.

Vanaf dit moment gaat HBV alles of niets spelen en schuiven er spelers door naar voren in een poging om meer gevaar voor het doel van Festilent te creëren. Festilent wordt gedwongen om te verdedigen en tot de 90eminuut lukt het om kansen van HBV de kop in te drukken.

Door Tijs Nabuurs

Kort voor tijd lukt het HBV toch om de aansluitingstreffer te maken. De bal wordt van achteruit in het strafschopgebied van Festilent voorgegeven en kan door een speler van HBV worden ingeschoten. In eerste instantie weet doelman Nick van der Horst nog redding te brengen, maar via de doelman komt de bal tegen de lat en komt de bal ietwat gelukkig voor de voeten van een aanvaller van Beers die hier wel raad mee weet en de 2-1 binnenschiet.

Kort na dit doelpunt fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en dus weet Festilent ook de vierde wedstrijd van het seizoen te winnen met 2-1!

Opstelling Festilent:

Nick van der Horst (K), Jelle van den Heuvel, Stijn van Hout (C), Vince De Klijn, Jasper Van Den Berg, Jeroen Disveld, Stef De Groot, Joost Geurts, Chiel Noijen, Bram Geurts, Hidde Van Dongen. *Reserve spelers:*Chiel van Hout, Rens van de Ven, Jens Hendriks en Max Jacobs.

Overige uitslagen competitie heren 1:

SES – Cito:                                          4-0

Herpinia – Gassel:                              4-1

Siol – SCMH:                                       3-3

Juliana Mill – NLC’03                          4-1

V.V. Achates – SV Milsbeek               1-0

Fc de Rakt – Achilles Reek                 4-3