Festilent wint thuiswedstrijd van Gassel

Festilent was op voorhand gewaarschuwd aangezien eerder dit jaar in een waar voetbalspektakel een moeizame 3-4 zege uit bij Gassel werd geboekt.

Voorafgaand aan de wedstrijd vraagt de aanvoerder van Gassel: ‘Hebben jullie nog een speler van de week?’. Waarop geantwoord werd met ‘Nee, helaas missen we onze Pupil van de Week dit seizoen, omdat we geen begeleid(st)er hebben’.

Wij zien de Pupil van de Week graag weer terugkomen, jij ook? Meld je hier aan als begeleid(st)er van de Pupil van de Week. Het hoort toch bij een thuiswedstrijd.

Dan de wedstrijd…

Festilent begint niet heel sterk aan de wedstrijd. Het veldspel is rommelig en er wordt met momenten slordig balverlies geleden. Hierdoor ontstaan er ook enkele kansen voor Gassel. De grootste kans van de gasten is een vrije trap die wordt voorgegeven in de 16-meter, maar nog net op tijd door een verdediger van Festilent kan worden weggewerkt. Ondanks het mindere veldspel weet Festilent wel enkele grote kansen te creëren die helaas niet benut worden.

Na een half uur spelen wordt aan de rechterkant vanuit de achterhoede Pepijn Schonenberg vrijgespeeld. Met een goede pass in de loop weet Pepijn zijn tegenstander achter zich te houden en een voorzet te geven. Het is Hidde van Dongen die de voorzet op waarde schat en na 30 minuten voetballen de score opent. 1-0 Festilent! Dit is tevens ook de ruststand.

In de tweede helft komt Festilent beter uit de kleedkamers. Vijf minuten na rust wordt er een lange bal na voren gegeven. De verdediger van Gassel probeert deze weg te koppen, maar in plaats daarvan gaat de bal recht de lucht in. Diezelfde verdediger probeert deze bal terug te koppen, maar in plaats van een eenvoudige bal voor de keeper verdwijnt de bal in het eigen doel. 2-0 voor Festilent.

Na 70 minuten weet Hidde van Dongen de score uit te breiden naar 3-0. Het wordt een mooie middag voor Festilent dat toch 5 tot 10 minuten later nog een tegengoal moet incasseren. Na een fraai schot van ruim 30 meter verdwijnt de bal achter de keeper in het doel van Festilent. De stand is dan 3-1

Ondanks de tegengoal komt Festilent verder niet in de problemen. Sterker nog na enkele grote kansen wordt het door een hele mooi stift van Hidde van Dongen 4-1 voor Festilent. In de laatste minuten van de wedstrijd zorgt Daan van Son voor het slotakkoord door vanaf 11 meter een strafschop te benutten. Daarmee komt de einduitslag van 5-1 op het scorebord.

Volgende week staat voor Festilent de uitwedstrijd tegen Ulysses op het sportpark Den Heuvel in Megen op het programma. We zien jullie graag dan!

P.S. Naast een begeleid(st)er voor de Pupil van de Week zijn we op zoek naar meer vrijwilligers. Bekijk hier wat jij met een lage tijdsinvestering voor de club kunt betekenen.

Overige uitslagen in de 4e klasse H:
Achilles Reek  – SIOL: 0-3
NLC’03 – SCMH: 0-1
SES – Ulysses: 2-0
Juliana Mill – Herpina: 2-2
Vorstenbossche Boys – SJO / SSA VESTA’19: 3-1
FC de Rakt – Cito: 5-2