Festilent wint uit bij Achilles Reek met 0-3!

Gisteren om 14:30 stond de uitwedstrijd tegen Achilles Reek op het programma. Ondanks dat het geen ‘Landerdse Derby’ meer is was het toch te merken dat de wedstrijd meer lading heeft dan andere wedstrijden.

Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter is het Achilles Reek dat feller aan de wedstrijd begint dan Festilent. Achilles Reek zet hoog druk op de verdediging van Festilent dat genoodzaakt is om de lange bal te spelen. Hierdoor kan Festilent de bal moeilijk in de ploeg houden.

Het is dan ook Achilles Reek dat de eerste grote kans van de wedstrijd krijgt. Via een steekpass komt de Reekse spits oog in oog met doelman Nick van der Horst. De spits wil de bal in de linkerhoek plaatsen, maar Nick voorkomt dit door zeer goed uit te komen. Een belangrijke redding waarmee hij Festilent in de wedstrijd houdt.

Door Tijs Nabuurs

Ondanks het mindere veldspel, lukt het Festilent na twintig minuten op 0-1 voorsprong te komen. Vanuit een mooi lange pass van Vince de Kleijn ontvangt Jasper van der Berg de bal. Jasper speelt deze knap naar Hidde van Dongen die de bal vervolgens aflegt op Bram Geurts. Hij weet de bal vervolgens hard binnen te schuiven waardoor Festilent met 0-1 voor komt.

Na de openingstreffer verbetert het veldspel van Festilent, maar blijft de wedstrijd rommelig. Wanneer Hidde van Dongen niet veel later op hoogte van de middenlijn druk zet op de centrale verdedigers gaat het mis in de Reekse defensie. Hierdoor kan Hidde, samen met Bram Geurts op de goal van Achilles Reek af. Hidde legt de bal breed op Bram die de bal gemakkelijk kan binnenschieten. 0-2 Festilent.

Door Tijs Nabuurs

Voor rust krijgt Achilles Reek nog één grote kans. Een afvallende bal van een corner van Achilles Reek wordt van twintig meter afstand op doel geschoten. Nick van der Horst weet opnieuw een goede redding te verrichten en houdt zijn doel schoon. Hierdoor gaat Festilent met een 0-2 voorsprong de rust in.

In de tweede helft blijft het een rommelige wedstrijd waarin veel felle duels uitgevochten worden en lange ballen door beide teams worden gespeeld.

Een kleine tien minuten na rust breidt Bram Geurts de score verder uit naar 0-3. Het lukt hem op de middenlijn, aan de linkerkant van het veld, zijn directe tegenstander te passeren. Vervolgens dribbelt hij met de bal en tegenstander in zijn rug verder richting de goal van Achilles Reek. Vanuit de linkerkant  van het strafschopgebied lukt het hem uiteindelijk om de bal in de lange hoek te punteren. Met deze goal maakt hij zijn hattrick compleet.

In de twintig minuten die volgen krijgt Festilent nog drie grote kansen. Helaas lukt het Festilent niet om de score verder uit te breiden en daarmee verder uit te lopen.

Door Tijs Nabuurs

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd lukt het Achilles Reek de verdediging van Festilent te passeren en te scoren, maar deze goal wordt afgekeurd vanwege buitenspel. Hierdoor blijft het 0-3 voor Festilent.

Niet veel later krijgt Achilles Reek nog een penalty. Deze wordt niet benut, want de speler van Achilles Reek schiet de bal hoog over het doel.

Een paar minuten later klinkt het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter en stelt Festilent de winst veilig. Het weet na enkele seizoenen weer eens te winnen uit bij Achilles Reek!

We sluiten af met een woordje van de trainer Tom Jacobs:

“De wedstrijd was wat moeizaam. Achilles uit is altijd lastig en het was lang geleden dat we daar hebben gewonnen. We speelden niet zo heel goed maar we hebben hard gewerkt en we waren heel effectief. Met drie doelpunten en de nul, mag je uiteindelijk niet klagen natuurlijk.”

Opstelling Festilent:
Nick van der Horst (K), Jelle van den Heuvel, Stijn van Hout (C), Vince De Klijn, Jasper Van Den Berg, Jeroen Disveld, Stef De Groot, Joost Geurts, Chiel Noijen, Bram Geurts en Hidde Van Dongen. Reserve spelers: Rens van de Ven, Jens Hendriks en Chiel van Hout