Het houdt niet op… niet vanzelf, totdat je iets doet

  • Heb jij dat gevoel wel eens? Dat iemand van je team wordt lastiggevallen tijdens de training of na de wedstrijd? Zie jij wel eens dat een trainer of leider wel erg close is en soms zelf handtastelijk? Misschien heb je er al eens over gesproken in je team. Maar werden ze boos, de trainer doet alles voor jullie team!
  • Of ben jij diegene waarbij de trainer net iets te dicht bij komt? En net iets verder gaat met zijn grapjes en handen dan jij zelf wilt? Nodigt de trainer je uit om thuis nog het een en ander te bespreken, zodat je de volgende wedstrijd zeker bent ingedeeld? Maar gaat de trainer toch wel echt te ver en voel jij je schuldig, omdat jij toch naar hem toe gaat en je graag de wedstrijd wilt spelen?
  • Of word jij altijd gekleineerd door je teamleden of trainers? Hoor jij er nooit bij? Alle grapjes die gemaakt worden zijn over jou. Wordt je geslagen en geschopt omdat je er bent?

Praat met diegene waar jij vertrouwen in hebt. Dat kunnen je ouders zijn, een vriend of vriendin, een andere trainer of leider,  je leerkracht of de vertrouwenscontact persoon bij Festilent.

Bij voetbalvereniging Festilent kun jij je verhaal kwijt bij Saskia de Waal. Zij is de vertrouwenscontact persoon van onze voetbalclub. Ze zal naar je verhaal luisteren en samen met jouw de juiste weg bepalen om deze situatie op te lossen. Soms is alleen luisteren al voldoende.

Maar soms, soms is er zoveel gebeurd dat er stappen genomen moeten worden.

En Saskia zal je helpen de weg te wijzen naar de juiste hulpverleners. Dit kan het bestuur zijn, de huisarts, maatschappelijk werk, politie of de vertrouwenspersonen van de sportbond. In principe worden er geen stappen genomen waar jij niets van weet.

Maar soms, heel soms,  durf jij echt je verhaal aan niemand anders te vertellen maar is de veiligheid van jou of anderen in gevaar.

Dan moet Saskia dit bespreken in het bestuur en moeten zij de stappen gaan nemen. Om jou, de andere en de sportclub in bescherming te nemen. Sporten moet fijn zijn en de veiligheid van iedereen is belangrijk!

Want het houdt niet op, niet vanzelf. Totdat we iets doen!

 

Hoe kun je Saskia de Waal bereiken:

Je kunt haar altijd mailen: vcpfestilent@hotmail.com

Bellen mag ook: 0486-453340 of 06-12624223

Maar misschien wil je liever met iemand praten die niet uit het dorp komt en die niemand kent.

Dat kan, bel dan de hulplijn van NOC NSF: 0900-2025590 of centrumveiligesport@nocnsf.nl

(werkdagen tussen 08.00- 22.00uur, zaterdag van 12.00-16.00uur )

De kindertelefoon: 0800-0432

Vertrouwenscontactpersoon KNVB 088-0275050 of vcp@knvb.nl