Interview Patrick Wouters – Keeperstrainer bij Festilent

Patrick, je bent al enige tijd keeperstrainer bij Festilent. Meerdere dagen in de week sta jij klaar om de keepers te voorzien van een leuke training. Zou je jezelf kunnen voorstellen?

Ik ben Patrick Wouters, bijna 40 jaar, woon nu sinds 11 jaar in het mooie Zeeland. Daar woon ik samen met mijn vrouw, dochter en zoon. Ik werk als 1e autotechnicus en apk keurmeester bij de Hyundai dealer in Uden. Mijn hobby’s verder naast het keepen zijn, voetbal kijken en gamen.

Kun je iets over jouw loopbaan als keeper vertellen?
Mijn keepersloopbaan ben ik begonnen in de “E-tjes” bij Juliana Mill. Daar ben ik eigenlijk altijd keeper geweest tot en met de A1. Toen ben ik gestopt ivm drukte met school en dergelijke

Wat waren je hoogtepunten als keeper?
Mijn hoogtepunt was wel dat ik op mijn 13de een toernooi mocht keepen in Engeland bij Manchester united.

Wat waren je dieptepunten als keeper? Of heb je die niet gehad?
Ik zou zo geen dieptepunt kunnen opnoemen, hooguit dat je als keeper nog al eens geblesseerd raakt aan je vingers. Daar heb ik wel meer dan eens last van gehad.

Sinds wanneer ben je actief als keeperstrainer van Festilent?
Vorig jaar ben ik begonnen als keeperstrainer van de JO-9 en JO-10.

Aan welke keepers/keepsters van Festilent geef je training en wanneer?
Op dit moment geef ik training aan de keeper/keepster van de complete jeugd, van de JO-8 t/m de JO-19, en 3 dames van de senioren. Dat doe ik verdeeld over 3 groepen, op de dinsdag – en donderdag avond.

Waarom heb je ervoor gekozen om keeperstrainer bij Festilent te worden?
Mijn zoon, Ryan, is 2 jaar geleden begonnen met voetballen bij Festilent. Vanzelfsprekend ging ik mee om hem aan te moedigen, maar toen begon het bij mij ook weer te kriebel om weer iets in voetbal te gaan doen. Ik ben in gesprek geraakt met de club en heb me zodoende aangemeld als keeperstrainer.

Hoe zou je jezelf het beste kunnen omschrijven als keeperstrainer?
Ik probeer altijd een leuke en actieve training in elkaar te zetten. Waarbij ik zelf ook actief bezig probeer te zijn.

Wat maakt een doelman in jouw ogen een goede sluitpost?
Iemand die goed het overzicht kan bewaren, aansturen en mee kan voetballen is een pré. Goede reflexen en het vermogen om te kunnen duiken zijn ook belangrijk. Maar het allerbelangrijkste is dat je met plezier onder de lat staat.

Om het interview af te sluiten met de belangrijkste vragen ;)
Wat is je favoriete club in het betaalde voetbal?

Dat is vrij simpel PSV.

In het Nederlands Elftal hebben we in de afgelopen twee jaar 8 verschillende Oranje-doelmannen gehad. Wie is volgens jou op dit moment de beste keeper van Nederland? En waarom? Zolang Justin Bijlow nog geblesseerd is denk ik dat Mark Flekken de beste keeper op dit moment is. Hij doet het goed in de premier league en hij is in vorm.