Pupil van de week Ivar van Rooij

Zondag 4 februari was Ivar van Rooij ‘Pupil van de week’ bij Festilent. “Het was een geweldige koude maar zeer mooie ervaring!”

Ivar: “De thermometer kwam maar net boven het vriespunt uit… Maar het voetballen ging door! En van voetballen krijg ik nooit genoeg. Net als het voetballen bij de J09-1, waar ik enorm graag elke week speel. Ik sta het liefste op het middenveld, maar een andere plaats vind ik ook leuk. We doen het goed dit seizoen, hebben best veel gewonnen en zitten zelfs nog in de beker! We hebben een enorm mooi en fanatiek ploegje, dat graag met elkaar voetbalt. Als je maar plezier hebt samen.

Toen ik zondag om half 2 bij Festilent aankwam stond Annemiek Griffioen mij al op te wachten. Na een mooi tenue aangetrokken te hebben, ging ik foto’s maken op het hoofdveld. Dat was wel even frisjes. Hierna ben ik vlug naar de selectie gerend om mee warm te gaan lopen: sprinten, om pionnen draaien, spieren oprekken en ook schouderduw oefenen hoort daar bij. Daarna met de reserves een balletje getrapt om ze de J09-1 techniek en schijnbewegingen een beetje te leren, haha.

Voordat de wedstrijd begon mocht ik mee in de kleedkamer, waar elke speler zijn handtekening op een spiksplinternieuwe voetbal zette, die ik zelfs mocht houden: hoe gaaf! Vervolgens hebben we goed naar de coach geluisterd om te horen wat ons strijdplan ging worden: VOW 1 stond onderaan en daar moesten we toch echt wel van kunnen winnen. Doelstelling was om 1 goal meer te maken dan de tegenstander.

Om half 3 ben ik het veld mee op gelopen en heb mee getost: wie aan welke kant voetbalt en wie mag aftrappen. Na de toss mocht ik de eerste actie op het veld maken: een paar mannetjes van VOW 1 uitspelen, schijnbeweging maken voor de keeper, hoekje kiezen en gewoon die bal tegen het netje aan schieten: 1-0! Het was in ieder geval mijn mooiste moment die dag. Toen de wedstrijd begon ben ik op de reservebank gaan zitten. Ondanks de kou hebben we volop gekletst: wel over voetbal en de wedstrijd! De eerste helft leverde geen doelpunten op, maar de tweede helft wel: uiteindelijk werd het in de laatste minuten 1-1, wat wel jammer was voor Festilent, want ze stonden lang met 1-0 voor.

Omdat ik zelf vind dat de goal van de ‘Pupil van de week’ ook meetelt, hebben we toch 1 goal meer gemaakt dan de tegenstander en tel ik gewoon 2 punten extra…

Na de wedstrijd kreeg ik nog een lekkere snoepzak mee en zat mijn ‘Pupil van de week’–dag er op. Ondanks de kou was deze dag geweldig! Een mooie ervaring rijker, inclusief een bal met handtekeningen en een shirt. Hoe snel kun je alle kou vergeten… Een groot dankjewel aan Festilent, Annemiek en alle spelers/begeleiders van Festilent 1!”