Pupil van de Week Jesse van Tiel

Hallo, ik ben Jesse van Tiel en speel in de JO9-04. Eigenlijk was ik op zondag 27 januari al de pupil van de week, maar helaas werd de wedstrijd Festilent 1 – HBV 1 toen afgelast. Afgelopen zondag 10 maart was de inhaalwedstrijd en mocht ik alsnog pupil van de week zijn. Het was vanwege het slechte weer nog even spannend of de wedstrijd deze keer wel door zou gaan, maar zoals opa Sjef al zei: ‘Op het kunstgrasveld kan altijd gespeeld worden! Die kan ik niet afgelasten!’

Dus werd ik om twaalf uur met papa, mama en Luuk bij Festilent verwacht.
In de bestuurskamer kregen we wat te drinken en mocht ik meteen het ‘pupil-van-de-week’-tenue aantrekken. Yvonne legde me precies uit wat ik allemaal mocht gaan doen. Ik had er zin in!

Ondertussen kwamen opa, oma, tante Inge, ome Russel, Ben, Jur en ook Maurice en Moniek, mijn trainers, binnen lopen. Ook de trainer van Festilent 1 kwam zich voorstellen en vroeg of ik mee kwam kijken bij de teambespreking. Zo’n teambespreking gaat toch wat anders dan ik gewend ben. Heel professioneel met tactische beelden van spelsituaties op de computer! Superinteressant en indrukwekkend om naar te luisteren en tussen de grote jongens in te zitten. Tussen de buien door hebben we nog foto’s gemaakt in mijn nieuwe tenue.

Daarna mocht ik de warming- up mee doen met de spelers. Overspelen met de wisselspelers en er vooral voor zorgen dat ik niet weg waaide door de harde wind! Na de warming-up ging ik met de assistent-scheidsrechter mee naar de kleedruimte van de echte scheidsrechter.

Toen was het half drie en gingen we het veld op. Ik mocht de wedstrijdbal dragen. Wat vond ik het gaaf om met de scheidsrechter en de spelers het veld op te lopen!

De scheidsrechter floot, en ik mocht proberen om bij de tegenstander een doelpunt te maken! En dat lukte! Van de aanvoerder van Festilent kreeg ik een bal met alle namen en handtekeningen van de spelers er op! Hopelijk wordt er nog één héél beroemd, dan heb ik zijn handtekening vast!

Toen de wedstrijd echt begon mocht ik in de dug-out mee naar de wedstrijd kijken. Lekker uit de wind kon ik alles goed horen en zien! Het was een superwedstrijd!

In de rust kreeg ik van Krista nog een oorkonde, een vaantje, een snoepzak en een flesje drinken. Wat een verwennerij! Uiteindelijk wonnen we met 7-0! Ik wil best vaker jullie mascotte zijn hoor!

Bedankt iedereen, ik vond het een geweldige middag!

Groetjes, Jesse van Tiel

Bekijk hier de foto’s