Pupil van de Week Luuk Geijs

Vandaag was het voor mij dan eindelijk zover. Ik mocht pupil van de week zijn. Mijn broertje Siem, mijn vader en moeder en ook mijn opa’s en oma’s kwamen kijken naar mij.

We werden ontvangen in de bestuurskamer door Annerie. Daar kregen we koffie en thee. Ik hoefde niets te drinken, want ik wilde zo snel mogelijk het veld op om te gaan voetballen met de spelers van het eerste elftal. Ik kreeg een mooi tenue van pupil van de week, een bal met de handtekeningen van de spelers van Festilent een mooi vaantje.

Nadat er heel veel foto’s van ons waren gemaakt mocht ik met de wisselspelers een balletje trappen. Dat ging wel lekker. Ik heb zelfs nog een nieuw trucje van ze geleerd. Dat trucje ga ik binnenkort maar eens laten zien aan mijn teamgenoten van de JO11.

Toen de spelers klaar waren met de warming-up moest ik me melden bij de scheidsrechter. Hij heette Ron en kwam uit Reek. Hij was ontzettend aardig voor me. Samen met Ron ging ik de kleedkamers in om de spelerspassen te controleren.

Samen met de scheidsrechter en de 22 spelers liep ik het veld op. Er was een heerlijk zonnetje en wat stonden er veel mensen te kijken langs de lijn. Ik mocht de toss verrichten. Daarna mocht ik de aftrap nemen en proberen te scoren in het doel van SES. Ik dribbelde in volle vaart richting de keeper, keek nog even goed waar hij stond en haalde toen hard uit en tot mijn vreugde zag ik de bal in de linkerhoek verdwijnen en tegen het netje gaan. Mijn taak zat er op.

Mijn goede voorbeeld van een doelpunt maken werd in de eerste helft niet echt gevolgd door de spelers. Festilent kreeg een paar grote kansen, maar de keeper van SES was goed bezig vanmiddag. Na rust ging ineens snel, want na 15 minuten spelen in de tweede helft stond het ineens 0-2 voor SES. Gelukkig kwam Festilent nog terug tot 2-2. Daarna kon er nog een goal aan beide kanten vallen, maar die kwam er niet. Ik tel mijn goal gewoon mee en dan heeft Festilent toch nog met 3-2 gewonnen!

Ik vond het erg leuk om pupil van de week te zijn. Ik wil alle mensen van Festilent bedanken voor deze prachtige ervaring.

Bekijk hier de foto’s