Pupil van de Week Ruben Maurix

Yes! Op 30 september 2018 mocht ik de pupil van de week zijn bij de wedstrijd Festilent-Milsbeek. Ik had er erg zin in, maar ik vond het ook wel heel spannend. Ik werd bij Festilent ontvangen door Annemiek en daarna mocht ik me alvast gaan omkleden. Ik kreeg een mooi shirt van pupil van de week, wat ik mooi aan kan gaan doen bij de trainingen van de mini F. Hierna mocht ik mee naar de wedstrijdbespreking van de mannen van het eerste. Stoer zat ik tussen die grote jongens en luisterde naar wat de trainer zei. De trainer zei: ‘Dit is ons veld en onze club. Wij worden kampioen, er is geen tegenstander die op ons veld hier van ons gaat winnen.’ Ook zei hij: ‘Als we zo aan de warming-up beginnen, dan geen ‘geouwehoer’ meer, maar vol er tegenaan.’ Vooral van dat gekke woordje was ik erg onder de indruk. 

Ik mocht met de warming-up meedoen, maar dat vond ik toch wel erg spannend. Ik vond het wel leuk om met de reservespelers een balletje over te trappen. Toen de wedstrijd begon, mocht ik mee het veld oplopen, maar dat durfde ik niet. Ook de aftrap en bij de tegenstander proberen te scoren, vond ik heel spannend en durfde ik niet aan. Mijn papa probeerde me te helpen, maar ik zat liever naast de kant.

Desondanks vond ik het super leuk om pupil van de week te zijn en heb ik erg genoten. Jammer alleen dat de woorden van de trainer niet uit zijn gekomen. Na een 2-0 achterstand, werd het voor rust 2-2 en na rust zelfs 3-2 voor Festilent. Echter Milsbeek liet het er niet bij zitten en scoorden daarna nog 3 keer, waardoor de eindstand 3-5 voor Milsbeek werd. Jammer, Festilent moet toch echt wel kampioen worden.

Festilent, ik heb ondanks dat ik het spannend vond toch enorm genoten van deze mooie dag. En bedankt voor alle leuke dingen die ik mee naar huis kreeg: het shirt, een vaantje, een snoepzak, een oorkonde en een bal met alle namen van de spelers.

Groetjes van Ruben Maurix.

Bekijk hier de foto’s