Voorbeschouwing Festilent 1 Seizoen 2021 / 2022

Aankomende zondag start het nieuwe voetbalseizoen! In aanloop op het seizoen blikken we in deze voorbeschouwing terug op de voorbereiding, bekerronde en vooruit op de eerste wedstrijden van het seizoen. 

Sinds de maatregelen het toelaten is er getraind door de heren van Festilent. Maar zondag 1 augustus om 11 uur begon de eerste training onder leiding van Tom Jacobs, de nieuwe trainer van Festilent 1. Vanaf dat moment werd er door de gehele selectie getraind.

Na 9 trainingen speelt Festilent op 21 augustus 2021 de eerste oefenwedstrijd tegen Handel (3e klasse). Over het algemeen een goede wedstrijd die eindigde in 2-2. Een week later gingen we op bezoek bij Keldonk (5eklasse). Een makkelijke wedstrijd die met 0-6 werd gewonnen. Twee dagen later, op dinsdagavond, oefende Festilent tegen DSV (4e klasse). Een mooie wedstrijd die met 1-3 werd gewonnen door o.a. hele mooie goals van Bram Geurts en Hidde van Dongen.

Foto: ScootShoot Fotografie (Martien van Dommelen)

Op zondag 5 september begon de districtbeker, met de eerste wedstrijd uit naar Rood Wit’62 (4e klasse). Festilent kwam 3 keer op achterstand, maar wist de wedstrijd toch met 3-4 te winnen door een treffer in de laatste 5 minuten. Daarna verloren we in een lastig duel tegen Boekel Sport (3e klasse) met 2-5. Afgelopen zondag werd de laatste bekerwedstrijd tegen Odiliapeel (5e klasse) met 0-3 gewonnen.

Foto door: Boekel Sport

Met één verloren wedstrijd, één gelijkspel en vier overwinningen in de voorbereiding begint Festilent a.s. zondag 26 september om 14:30u aan de competitie tegen Gassel (uit). Gassel verloor alle bekerwedstrijden. Zij speelde tegen HBV (5e klasse, 1-2), Hapse Boys (3e klasse, 2-1), V.V. Achates (4e klasse, 4-0). Maar in het amateurvoetbal zeggen uitslagen niet veel.

Na een lange periode, is het zondag zover! De competitiestart. Daar zullen we goed aan moeten beginnen door a.s. zondag 3 punten mee naar Zeeland te nemen.

Vervolgens staat een week later, in de eerste thuiswedstrijd, de Derby tegen SES op het programma. Een overwinning bij Gassel zal de heren goede moed geven voor deze derby!

Al met al hopen we op een mooi seizoen, waarin we supporters mooie wedstrijden (en uitslagen 😉) kunnen laten zien!

Kom onze mannen a.s. zondag aanmoedigen in Gassel (Sportpark De Oude Kamp) en volgende week zondag thuis in de Derby tegen SES!