Voorbeschouwing Festilent – HBV

Carnaval is voorbij, dat betekent dat er dit weekend weer gevoetbald gaat worden. Voor Festilent staan er in deze maand alleen maar thuiswedstrijden op het programma. Allereerst komt HBV op bezoek op Sportpark De Bundel.

Festilent is nog steeds ongeslagen in 2019. De zondag voor carnaval speelde de ploeg opnieuw gelijk tegen Estria. De eerste helft van deze wedstrijd duurde maar liefst 55 minuten, niet door een blessure of staking; de scheidsrechter was de tijd vergeten. Estria wist hiervan te profiteren en de ploegen gingen met een 1-0 stand de kleedkamers in. Na rust wist Festilent de score naar 1-2 om te buigen door doelpunten van Noud van Schijndel en Pepijn Schonenberg. Helaas wist Estria vlak voor tijd nog de gelijkmaker te maken en de punten werden opnieuw verdeeld (2-2).

HBV wist die zondag van de laatste plaats af te komen. Doordat HBV 3-3 gelijk speelde tegen Milsbeek. De ploeg uit Beers dacht met de volle 3 punten naar huis te gaan, maar Milsbeek wist in de laatste minuut nog de gelijkmaker binnen te schieten.

Bij de vorige ontmoeting had Festilent weinig moeite met HBV. Met de rust stond Festilent al op een 0-3 voorsprong door twee doelpunten van Joeri Cuppen, en één van Pepijn Schonenberg. Vlak na rust wist Joeri Cuppen zijn hattrick compleet te maken (0-4). In de laatste 20 minuten had Festilent nog kansen om de score uit te breiden, maar het bleef bij 0-4. Dit was de eerste overwinning van Festilent in dit seizoen.

De aftrap is om 14:30 uur op Sportpark De Bundel, come on Festilent!