Voorbeschouwing Festilent – SES

Aanstaande zondag staat de laatste speelronde op het programma. Voor Festilent hoeft dit nog niet het einde van het seizoen te betekenen. Bij winst pakt Festilent de laatste periode en gaat het spelen om promotie. De tegenstander, SES Langenboom.

SES is al zo goed als zeker van de nacompetitie. Afgelopen zondag wonnen ze thuis met 2-1 van HBV. Het team uit Langenboom stond met de rust nog op een 0-1 achterstand, maar wist dit na rust om te buigen naar de winst.

Festilent deed afgelopen zondag zeer goede zaken door de koploper Hapse Boys te verslaan. Jochem Fleuren wist het enige doelpunt te maken. Het was een terechte overwinning voor de Zeelanders, dat de beste kansen kreeg in de gehele wedstrijd. Festilent heeft het zondag in eigen hand om de derde periode binnen te halen.

De vorige wedstrijd tussen beide teams eindigde in een gelijkspel. In Langenboom wist SES voor rust op een 1-0 voorsprong te komen, waar Festilent een doelpunt afgekeurd zag worden door buitenspel. Na rust kwam er een beter Festilent uit de kleedkamer, wat een kwartier voor tijd leiden tot de gelijkmaker via Jochem Fleuren (1-1).

Tevens is het de seizoensafsluiting. Ook Festilent VR1 kan bij winst uit tegen Constantia VR1 een ticket voor de nacompetitie binnen halen. De mannen van H7 kunnen het kampioenschap pakken, mits de uitslagen op de andere velden gunstig uitvallen. Genoeg redenen om naar Sportpark de Bundel te komen!

Dus kom onze mannen steunen om deze derde periode te pakken!