Voorbeschouwing Festilent – V.V. Achates

Festilent heeft nog drie wedstrijden te gaan in de competitie, met daarin twee thuiswedstrijden. Deze thuiswedstrijden zullen gespeeld worden op het kunstgras, aangezien er onderhoud plaatsvindt aan het hoofdveld. Allereerst treed het zondag aan tegen de nummer zeven, V.V. Achates. 

V.V. Achates heeft afgelopen zondag nog gespeeld tegen titelkandidaat SES. In Langenboom wist Achates met 2-3 SES te verslaan. Achates wist 3 keer op voorsprong te komen en na het derde doelpunt gaf het de voorsprong niet meer weg.

Door de overwinning van Achates op SES is er weer een kans voor Festilent om de laatste periode te pakken. Als Festilent de laatste 3 wedstrijden weet te winnen, en DSV verliest een van hun wedstrijden, dan is de derde periode voor de Zeelanders!

De laatste wedstrijd die Festilent speelde ging verloren tegen Achilles Reek. Festilent wist via Pepijn Schonenberg wel tweemaal op voorsprong te komen, maar gaf het ook weer weg. Vijf minuten voor tijd wist Achilles de 3-2 te maken voor de thuisploeg.

De vorige ontmoeting tussen beide teams wist Festilent met ruime cijfers te winnen. Met de rust stond de 0-0 stand nog op het scorebord, maar na rust wist Festilent de wedstrijd te domineren. Na een snelle 1-0 van Joeri Cuppen na rust waren het Pepijn Schonenberg (2x), een eigen doelpunt en Thieu Bongers die het net vonden voor een 0-5 overwinning.

Festilent zal er vol voor gaan om de maximale punten te behalen, om te beginnen aanstaande zondag op eigen veld!