Voorbeschouwing Gassel – Festilent

Dit weekend staat er een inhaalwedstrijd op het programma voor Festilent. De uitwedstrijd tegen Gassel, die eigenlijk als eerste wedstrijd stond ingepland maar werd afgelast, wordt aankomende zondag ingehaald.

Festilent wist afgelopen zondag eindelijk zijn eerste overwinning te pakken. De uitwedstrijd tegen hekkensluiter HBV werd met 0-4 gewonnen. Het was een dik verdiende overwinning in Beers. Met rust stond Festilent al op een 0-3 voorsprong door twee doelpunten van Joeri Cuppen, en één van Pepijn Schonenberg. Vlak na rust wist Joeri Cuppen zijn hattrick compleet te maken (0-4). In de laatste 20 minuten had Festilent nog kansen om de score uit te breiden, maar het bleef bij 0-4. Festilent staat momenteel op de elfde plaats met 5 punten.

Tegenstander Gassel staat op de achtste plaats in de competitie met negen punten. De ploeg wist drie keer te winnen, maar verloor ook drie keer. Afgelopen zondag won Gassel thuis met 3-2 van V.V. Achates. De uitploeg voelde  zich bestolen omdat er bij een 2-2 stand een penalty werd onthouden. Gassel kreeg die toen het nog 0-0 stond wel, en die was volgens de Ottersummers niet terecht.

Aan Festilent de taak om de goede lijn van afgelopen zondag door te trekken. Bij winst stijgt Festilent één positie op de ranglijst, plaats tien. De wedstrijd begint om 14:30 uur op Sportpark De Oude Kamp in Gassel.