Festilent buigt 1-0 achterstand om naar een 1-2 overwinning bij Ulysses

Afgelopen zondag stond voor het eerst sinds de verloren finale in 2018 een uitwedstrijd bij Ulysses op het programma. Op het sportpark Den Heuvel in Megen heeft Festilent dus nog iets goed te maken.

Het was overigens ook een wedstrijd zonder onze vaste vlagger Ton Thorn, waarvoor we na dit seizoen nog een opvolger voor zoeken. Interesse? Klik hier.

Dan de wedstrijd…

Ondanks enkele slordigheid foutjes begint Festilent redelijk goed aan de wedstrijd. Het heeft overwegend balbezit en de wedstrijd speelt zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander. Kansen worden door beide partijen in het eerste 20 minuten niet gecreëerd.

Het is Festilent dat na 20 minuten spelen als eerste de kans op de 0-1 krijgt. De bal belandt helaas naast het doel na een volley bij de tweede paal. Op een paar afstandschoten van Festilent en een corner die slecht wordt weggewerkt door Festilent na gebeurt er weinig in de eerste helft.

In de tweede helft heeft Festilent opnieuw overwegend balbezit op de helft van Ulysses. Het zijn dan ook de Zeelanders die als eerste een grote kans krijgen op de openingstreffer. Na een aanval via de rechterkant wordt de bal voorgegeven, maar helaas wordt de bal naast gekopt.

Tegen de verhoudingen in is het Ulysses dat in de 70e minuut de score opent. Na een lange uittrap van de keeper weet de spits in een duel met een verdediger van Festilent de bal onder controle te krijgen. Vanaf de linkerkant van de 16 schiet de spits de bal fraai in de rechter kruising.

In de 80e minuut lukt het Festilent om de score gelijk te trekken. Vanaf de rechterkant wordt door Pepijn de bal voorgegeven. Tussen twee verdedigers in weet Jens Hendriks de bal over de keeper heen te koppen. Een kleine vijf minuten later zet Festilent de wedstrijd naar haar hand en wordt de 1-2 binnengeschoten. Het is Hidde van Dongen die de bal van ruim 20-25 meter in de linker bovenhoek schiet en daarmee de wedstrijd volledig kantelt.

Door deze overwinning zet Festilent de fraaie reeks waarin er in 7 wedstrijden 19 punten behaald werden voort. Met nog twee wedstrijden (NLC’03 thuis en Cito uit) in de periode te gaan is het belangrijk dat we deze goede reeks vasthouden.

Volgende week dus thuiswedstrijd tegen NLC’03 op het programma. Ben jij erbij?

P.S. Naast een assistent-scheidsrechter (vlagger) zijn we op zoek naar meer vrijwilligers. Bekijk hier wat jij met een lage tijdsinvestering voor de club kunt doen.

Overige uitslagen:
SCMH – Vorstenbossche Boy 0-6
NLC’03 – FC de rakt: 0-1
SJO / SSA VESTA’19 – Juliana Mill: 4-0
Herpina – Achilles Reek 1-1
Cito – SES 2-2
Gassel – SIOL: 0-3