Met een lolly in je mond, maak je het niet te bont!

In het weekend van 22 en 23 april zullen we weer de ludieke Lolly Actie houden.

Langs de lijn enthousiast meeleven met een wedstrijd van je kroost, juichen wij van harte toe. Maar in de praktijk blijkt het soms tot lastig te zijn om op de juiste manier om te gaan met de spanning, betrokkenheid die bij een sportwedstrijd komt kijken.

We vervallen vaak in schreeuwen, roepen vanaf de zijlijn en de beslissingen van de scheidsrechter worden luidkeels van commentaar voorzien. Zonder ons af te vragen wat dit doet met de spelers, de trainers, de scheidsrechters en de andere vrijwilligers.

Terwijl kinderen en volwassenen bij een sportvereniging baat hebben bij een veilig en sportief sportklimaat (Bronkhorst et al., 2018).

We willen dat onze voetballers een sportieve wedstrijd spelen, maar dan moeten de supporters aan de zijlijn zichzelf ook sportief gedragen en een goed voorbeeld geven.

Met deze ludieke Lolly Actie willen we de supporters weer even na laten denken over hun eigen gedrag langs de zijlijn.

Heb jij de lolly misschien zelf nodig of bewaar je de lolly voor de ander?

Laten we met elkaar genieten van het mooie spel dat voetballen heet, want voetbalplezier beleef je samen!

P.s. Graag zoeken we nog leden of vrijwilligers die willen meehelpen met het uitdelen van de lolly’s. Ben jij of ken jij iemand die Erica en mij (Saskia) willen helpen dan hoor we het graag. Klik hier om mij een berichtje te sturen

Saskia de Waal,
Vertrouwenscontactpersoon

Mede namens Erica Bongers